Ontwikkelgroep de Rupsjes Brunssum

Aanbod

De Rupsjes is een unieke samenwerking tussen Radar, XONAR en de reguliere peuteropvang. De groep is gevestigd in BMV Bronsheim in Brunssum-Oost.

In de groep zitten kinderen waarbij zorgen zijn over de ontwikkeling. Dit kan gaan om een (vermoedelijke) taal- spraak achterstand. Maar ook om een (vermoedelijke) sociaal- emotionele of cognitieve ontwikkelingsachterstand. Extra aandacht en steun in een vroeg stadium kan voorkomen dat zorgen overgaan in grote problemen.

De peuterspeelzaal en de kinderopvang zijn in hetzelfde gebouw gevestigd. Daardoor kan per kind besproken worden of en op welke manier het mogelijk is een gezamenlijk programma aan te bieden, dat past bij de mogelijkheden van het kind. Met als bedoeling dat de overstap naar de reguliere opvang of onderwijs soepeler verloopt. 

Kijk eens binnen bij De Rupsjes in dit filmpje van Brunssum Nu:

Wat

De Rupsjes biedt gespecialiseerde ontwikkelingsondersteuning aan kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Vanwege de samenwerking met de lokale peuteropvang is de groep met name bestemd voor kinderen uit de gemeente Brunssum. 

Waar

De Rupsjes is gevestigd in BMV Bronsheim, De Insel 23, 6442 AJ, Brunssum Oost.

Bijzonderheden

In BMV Bronsheim zijn ook een basisschool, peuterspeelzaal en kinderopvang gevestigd. Het team van de Rupsjes is samengesteld uit de medewerkers van Radar en XONAR.